woensdag 10 september 2014

Grijp de gratis MuisMeter


1 september klonk het startschot voor een uitgebreid onderzoek met meer dan 3.000 studenten op vier verschillende schoollocaties. Om alle ouders van de studenten, zonder drempels toegang te geven tot MuisMeter, is deze tijdelijk gratis te downloaden in de App Store en in Google Play. Ook door ouders van andere Muiswerkers.

Dr. C.M.G. Haelermans (Maastricht University) onderzoekt het effect van digitaal oefenen en ouderbetrokkenheid op taal- en rekenprestaties van leerlingen in het voortgezet onderwijs. Het onderzoek wordt gefinancierd door het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek.

Voor het onderzoek worden de Drempeltoetsen en de oefenmodules van Muiswerk Educatief gebruikt en dus ook de app MuisMeter. Deze app is geen cijfer-app of rooster-app. Met MuisMeter volgen ouders het leerproces van hun kinderen op de voet. Waar werken zij aan, hoe hard werken zij, hoe hard werkt de klas en wat is het resultaat per onderwerp? MuisMeter haalt die informatie zo vaak op als u wilt en is altijd actueel. De app geeft ouders een aanleiding om met hun kind over school te praten en een reden om ook eens mee te kijken met wat dat werken met Muiswerk Online nu precies inhoudt.

MuisMeter kost normaal € 1,79 maar nu dus even niet. Tot 31 december 2014 is hij gratis, voor iedereen. Klik hier voor de App Store (iOS) en hier voor Google Play (Android). Hij is voor de smartphone (iOS of Android) maar doet het ook goed op tablets. Meer informatie vindt u in de handleiding.

Geen opmerkingen: