vrijdag 19 december 2014

Geweldige winnares Muiswerk Thuiswerk Kersttrofee


In de ochtend van 19 december reikte Bram van Tongeren, didactische adviseur bij Muiswerk Educatief, de Muiswerk Thuiswerk Kersttrofee uit aan Soukaina, leerling van de opleiding vmbo basisberoepsgerichte leerweg aan het Johan de Witt College in Den Haag. Van alle leerlingen in Nederland die Muiswerk gebruiken, heeft Soukaina de meeste minuten thuis geoefend om haar taal- en rekenvaardigheden te vergroten.

De leerlingen van de bovenbouw kwamen bijeen voor de prijsuitreiking. Adjunct directeur Martel Bogaarts benadrukte in zijn introductie hoe belangrijk het Johan de Witt College Muiswerk vindt en dat de resultaten zo mooi zijn. Er wordt keihard geoefend en leerlingen gaan met stappen vooruit.

Onder luid gejoel werd Soukaina naar voren geroepen om de prijs in ontvangst te nemen. Met grote ogen keek ze rond toen zij hoorde dat zij van alle Muiswerkers in heel Nederland het hardst thuis heeft geoefend: gemiddeld werkt Soukaina drie uur per week thuis aan Muiswerk en in totaal beantwoordde zij vanaf het begin van dit schooljaar meer dan 12.000 Muiswerkopgaven vanuit huis. Op dat moment wist Soukaina nog niet wat de prijs was. Ze pakte de iPad Mini uit en er volgde gejuich en een groot applaus.

Winnares Soukaina is met haar stiefmoeder drie jaar geleden vanuit Marokko naar Nederland gekomen. Het is een ingetogen en bescheiden meisje, maar dat weerhoudt haar er niet van om haar droom na te jagen. Soukaina wil namelijk tandarts worden. Vanwege haar taal- en rekenachterstand zit ze op vmbo basis. Via het mbo en hbo wil ze naar de universiteit om daar vervolgens tandheelkunde te gaan studeren. Bram van Tongeren: “Als ik dit meisje zo zie, zou het mij niet verbazen als ze deze droom echt waarmaakt.” Zelf zegt ze: “Muiswerk helpt mij heel veel. Ik kan blijven leren en steeds verder komen. Afgelopen week heb ik 240 minuten aan Engels gewerkt omdat ik daar ook beter in moet worden.”

Soukaina vond de iPad Mini prachtig, maar wist niet goed wat ze ermee kon. Bram legde het uit aan de hand van zijn iPhone met apps en vertelde haar dat het een soort smartphone in het groot was. “Maar ik heb geen telefoon, meneer.” Meneer Bogaarts zal haar helpen om de goede apps erop te zetten.

Wederom kwam de prijs geweldig terecht. Leerlingen die hun dromen najagen met de hulp van Muiswerk, mooier kan het niet! Soukaina heeft de prijs dik verdiend!

Geen opmerkingen: