vrijdag 20 maart 2015

Door de ogen van de beheerder: Snelkoppeling naar Muiswerk Online maken


Om het inloggen in Muiswerk Online makkelijker te maken ben ik bezig om snelkoppelingen te maken op al onze pc’s. Het is namelijk erg lastig als de kinderen iedere keer opnieuw het juiste webadres moeten invullen. Tegen de tijd dat ik dan een hele klas aan het Muiswerken heb, is een groot deel van de computertijd al om en dat is natuurlijk zonde.

Om een snelkoppeling aan te maken, klikt u met uw rechtermuisknop op uw bureaublad. Vervolgens kiest u voor Nieuw en dan voor Snelkoppeling. Dan vult u de url (het webadres) in, klikt u op volgende en u geeft de snelkoppeling een logische naam, bijvoorbeeld Muiswerk Online. Als laatst drukt u op Voltooien en de snelkoppeling staat op uw bureaublad. U kunt het Muiswerk Online icoon nog downloaden via www.muiswerk.nl/icoon. U kunt dan via de eigenschappen van uw snelkoppeling een ander pictogram geven aan uw snelkoppeling.

Wij hebben ook nog wat tablets. Hiervoor heb ik de Muiswerk Online Tablet app uit de app store gedownload. Die heeft natuurlijk gelijk al een icoon. Het voordeel van de app is dat het voor kleine kinderen makkelijker is om in te loggen.

Klik hier om het stappenplan ‘Snelkoppeling aanmaken op bureaublad’ te zien.

In de rubriek 'Door de ogen van de beheerder' worden Muiswerkfuncties bekeken vanuit het perspectief van de beheerder.

Geen opmerkingen: