maandag 2 maart 2015

Door de ogen van de ouder: ouderbetrokkenheid


"Heb jij je huiswerk al gemaakt?" Mijn dochter kijkt op. "Huh, mam, welk huiswerk?" "Ik bedoel of je vandaag al geoefend hebt in Muiswerk Online?" "Oh, dat bedoelt u. Nee nog niet, ik ga zo beginnen." "Goed zo. Dan kijk ik om 18.00 uur even in de Muismeter app hoe je het gedaan hebt. En als het niet lukt, dan roep je mij erbij hè."

Mijn dochter heeft moeite met rekenen en dan met name met de breuken. Ze krijgt het uiteindelijk wel voor elkaar, maar het kost meer tijd en meer oefening dan bij haar klasgenootjes. Gelukkig is zij weer goed in spelling en hoeft ze daar minder tijd aan te besteden dan de meeste van haar vriendinnen. Ik vind het heel mooi dat de school mij een hulpmiddel geeft om meer betrokken te zijn bij het leerproces van mijn dochter. Ik word goed op de hoogte gehouden en kan zelf steeds zien hoeveel tijd zij in een vak heeft gestoken.


Mijn kennismaking met Muiswerk was via de nieuwsbrief van de school. Daar stond een stukje in over thuis werken met Muiswerk Online en dat er voor ouders een Muismeter app is. Leuk hoor! Tegenwoordig laat de juf ook een voortgangsmeter zien tijdens de tien-minutengesprekken. Het is een fijn idee dat wij als ouders onze kinderen thuis kunnen helpen en dat we zo duidelijk zien waar zij op school mee bezig zijn. Wij maken dan ook gretig gebruik van de mogelijkheden die Muiswerk te bieden heeft.

Op het schoolplein praat ik wel eens met andere ouders over het gebruik van Muiswerk en de app. Het is interessant om ervaringen uit te wisselen met andere ouders en elkaars Muismeter eens te bekijken. Binnenkort op de algemene ouderavond wordt er extra aandacht besteed aan het thuiswerken met Muiswerk Online omdat er ouders zijn die nog niet actief met hun kinderen Muiswerken en dat is volgens mij echt een gemiste kans.

Het is bijna een magisch woord: Ouderbetrokkenheid. Daarom ontwikkelde Muiswerk Educatief een prachtige app waar heel goed in is te zien hoe uw kroost het doet. Hierdoor kunt u als ouder uw kinderen extra motiveren. Zij zijn zich bewust van het feit dat hun ouders meekijken. Daarnaast is het fijn dat als uw kind iets minder goed op weg is, u daar ook van op de hoogte bent en dus kunt bijspringen door even met uw kind mee te kijken naar de opdrachten of onderdelen die nog niet zo goed gaan. Wilt u meer weten over de app Muismeter? Dan kunt u hier terecht.

In de rubriek 'Door de ogen van de ouder' worden Muiswerkfuncties bekeken vanuit het perspectief van de ouder.

Geen opmerkingen: