donderdag 7 mei 2015

Muiswerk woordenboek, nu voor iedereen


Het Muiswerk woordenboek is uniek. Het omschrijft ieder basiswoord uitgebreid: woordsoort, uitspraak, betekenissen, voorbeelden, synoniemen, tegenstellingen, uitdrukkingen, vervoegingen, verbuigingen en vaak zelfs een plaatje. Het woordenboek neemt de tijd en ruimte voor ieder woord en is nu voor iedereen beschikbaar via www.muiswerk.nl/woordenboek

Zoeken op begin of eind
Het Muiswerk woordenboek bevat ruim 80.000 veelgebruikte woorden uit de Nederlandse taal. U kunt zoeken op het begin van een woord (zoekt u 'gelopen' dan ziet u na 'gelo..' het gezochte woord al in de lijst staan), maar ook op het eind van een woord (bijvoorbeeld alle woorden die eindigen op -heid).

Spelfout geen probleem
Zoekt u op 'ekonomie' dan moet het woordenboek even nadenken en na een paar tellen wordt 'economie' gevonden. Zoek gerust eens op stofsuiger of op eipet.

Ontwikkeling en onderhoud
De makers van de Muiswerk oefenprogramma's onderhouden ook het Muiswerk woordenboek. Zij voegen continu nieuwe woorden en nieuwe plaatjes toe. Dit online woordenboek is ontwikkeld voor de pc en voor tablets. Wilt u het woordenboek ook op uw smartphone? Dan raden wij de speciale app aan, voor iOS en voor Android. Zoek hem op in de App Store of de Play Store.

Onderdeel van ons interactieve oefenmateriaal
Het woordenboek past natuurlijk het allerbeste bij ons eigen interactieve oefenmateriaal en is vanuit de Muiswerkoefeningen direct bereikbaar. Wij kregen soms de vraag: "Wij werken met uitgever X maar zouden graag het uitgebreide Muiswerk woordenboek willen gebruiken." Vanaf nu kan en mag dat. Zet de link gerust op uw website of in uw eigen ELO. De link van het woordenboek is www.muiswerk.nl/woordenboek. Pas op: andere uitgevers mogen niet zelf naar ons online woordenboek verwijzen zonder onze nadrukkelijke toestemming. U als school mag dat nu wel.

Geen opmerkingen: