donderdag 25 juni 2015

Muiswerk Online Indri, voor nog persoonlijker onderwijs

Na Fennek, Gekko en Hamster verschijnt vanaf augustus Muiswerk Online Indri. Hier alvast een greep uit de vernieuwingen die Indri met zich mee zal brengen.

Het leerplan, nog persoonlijker onderwijs 
De selectie van leermodules en materiaal is nog dynamischer en nog persoonlijker geworden. Ieder leerjaar in het onderwijs krijgt automatisch een leerplan op maat. Dat leerplan is daarna per opleiding, per klas en zelfs per individu eenvoudig aanpasbaar. U kunt vakken, vakonderdelen of lesmodules uit- en aanschakelen voor een leerling of voor de hele klas. Leerlingen zien eerst de makkelijkste module binnen een vakgebied en als die met goed gevolg is doorgewerkt, verschijnt de volgende module automatisch.

De leerplan-functionaliteit maakt zowel het lastige 'Verberg'-mechanisme als het inlezen van zogenaamde targetbestanden overbodig.

Meer verantwoordelijkheid bij de leerling
De tijden veranderen. Leerlingen werken steeds zelfstandiger. Hier richten twee van de vernieuwingen van Indri zich op:

  • Thuis diagnostische toetsen maken
    Als de docent en de leerling er klaar voor zijn dan kunt u ervoor kiezen dat de diagnostische toetsen niet alleen op school maar ook thuis gemaakt mogen worden. Voor scholen die Muiswerk breed inzetten is deze nieuwe mogelijkheid gratis. Juist voor de verantwoordelijke bovenbouw een extra mogelijkheid die maximale flexibiliteit geeft. Let op: dit geldt niet voor de officiƫle testen van onze testsuites 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8.
  • Zelf je voortgang bewaken
    Leerlingen mbo, vo en soms ook in het po kunnen best hun eigen voortgang in de gaten houden via de leerlingenvoortgang optie. Voor iedere module waarin zij werken kunnen ze zelf zien hoe ze ervoor staan. Wat is het niveau waar ze naar op weg zijn en hoever zijn ze op die weg.

Animaties in Muiswerk
Ja, het is echt waar, de eerste animaties zijn gesignaleerd in de Muiswerkproducten. De ontwerpstudio’s draaien op volle toeren om passende animaties bij de lastigste onderwerpen te ontwerpen. In Muiswerk Indri beginnen sommige oefeningen niet met een uitlegscherm, maar met een uitlegfilmpje! De eerste filmpjes zijn te zien in Rekenen op maat 7, Meten en Meetkunde 2 en Basis Werkwoordspelling. In de loop van het schooljaar zullen er steeds nieuwe filmpjes bij komen.

Nieuwe optie bij de takenmap
De takenmap viel direct in goede aarde. Met de takenmap zet u oefeningen en toetsen klaar voor uw leerling. Een vraag die wij vaak kregen: “Kunnen wij een takenmap ook alleen voor schoolgebruik of juist alleen voor thuisgebruik instellen?” Vanaf nu is het antwoord daarop: ja.

Snel-afgeleid-indicator
Soms worden leerlingen afgeleid. Tussen het serieus oefenen door doen ze dan te vaak iets anders. Voor ouders en begeleiders lijkt het of er hard gewerkt wordt. Dat is misschien ook zo, alleen er wordt minder hard gemuiswerkt. Als Muiswerk Online doorheeft dat dat het geval is, dan wordt het snel-afgeleid-icoon geactiveerd. Zodra de gebruiker weer geconcentreerd aan de slag is, verdwijnt het icoon.
Inloggegevens vergeten?
Op veler verzoek zowel van docenten als van beheerders kunt u voortaan via de mail om een link vragen waarmee u uw wachtwoord kunt aanpassen. U moet er wel voor zorgen dat uw e-mailadres goed is ingevuld. Dat kunt u als docent zelf doen. Staan de mailadressen van de leerlingen er ook in? Dan kunnen zij ook zelf een nieuw wachtwoord opgeven als dat nodig is.

Muiswerk Online opgeven als favoriet
Sla uw Muiswerk Online ingang gewoon op onder uw favorieten. Log een eerste keer in en bewaar daarna uw schoolingang onder uw favorieten. Werkt u op een eigen apparaat, laat de browser dan ook uw inlogcode en wachtwoord onthouden op de gebruikelijke manier. Gemak dient de mens.

Digibordknop haalt uitleg en oefeningen naar uw digibord
In de Lerarenkamer treft u straks de digibordknop aan. Kritiek die wij af en toe horen is dat u lastig de stof kunt vinden. Het is gewoon teveel. U wilt het kofschip nog eens klassikaal uitleggen en u wilt daarbij de uitleg van Muiswerk gebruiken en daarna uw leerlingen naar de juiste oefeningen sturen. Dat kan dankzij de digibordknop. Onze index kent maar liefst 8.000 begrippen en weet precies hoe ze te maken hebben met onze tienduizenden oefeningen en duizenden uitlegschermen.

Geen opmerkingen: