vrijdag 4 september 2015

100 gratis online taalaccounts voor laaggeletterden


1 op de 9 Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar is laaggeletterd. Dat zijn 1,3 miljoen mensen! Een deel hiervan krijgt hulp van vrijwilligers om Nederlands te leren. Uitgeverij Muiswerk Educatief en digitale taaljuf Juffrouw Blom delen speciaal voor deze groep, tijdens de Week van de Alfabetisering, honderd taalaccounts uit die toegang geven tot meer dan 6.000 online taalopgaven, met uitleg en feedback!

Stichting Lezen & Schrijven roept iedereen op om tijdens de Week van de Alfabetisering aandacht te vestigen op het probleem van laaggeletterdheid. Linette Eveleens, directeur Muiswerk Educatief: ”Toen wij de oproep zagen hebben we een brainstorm gehouden om te bepalen hoe wij ons steentje kunnen bijdragen. Na allerlei wilde ideeën kwamen we uiteindelijk toch uit op dat waar wij goed in zijn: slimme taalprogramma’s leveren waar deze mensen echt mee geholpen zijn. Voor de begeleiding hebben we de hulp ingeroepen van Juffrouw Blom en zij waren direct enthousiast om mee te werken.” Coby Blom, directeur van Juffrouw Blom: “Nadat ik mij in het onderwerp had verdiept en de website van de Stichting Lezen & Schrijven goed had bekeken, wist ik al snel dat wij mee wilden werken. Uit onderzoeken blijkt steeds weer dat je de kans op een gezond en gelukkig leven vergroot door beter te leren lezen en schrijven. Daarom is het zo belangrijk dat iedereen dit kan.”

Vanaf maandag 7 september om 9.00 uur staat er op de pagina www.muiswerk.nl/tijdvoortaal een aanvraagformulier. De eerste 100 aanvragers ontvangen een jaar gratis toegang tot speciaal voor deze doelgroep geselecteerde taalmodules voor praktijkgericht lezen, begrijpend lezen, woordkennis en grammatica. Daarna verdwijnt het formulier weer. Begeleidt u iemand (een buurman, nicht, oom, collega) bij het leren van de Nederlandse taal? Of kent u iemand die dat doet? Ga dan naar www.muiswerk.nl/tijdvoortaal voor alle informatie over de gratis taalaccounts.

Over de Week van de Alfabetisering
De Stichting Lezen & Schrijven organiseert de Week van de Alfabetisering om de aandacht te vestigen op het belang van geletterdheid. Het is belangrijk dat zo veel mogelijk mensen weten dat 1 op de 9 Nederlanders laaggeletterd is. Hierdoor worden zij alerter op taalproblemen in hun eigen omgeving en weten ze dat ze iemand kunnen doorverwijzen naar een taalcursus in de buurt.

Over Muiswerk Educatief
Muiswerk Educatief is ontwikkelaar en uitgever van volledig online diagnostisch toets- en oefenmateriaal voor alle onderwijssoorten. De programma’s helpen docenten efficiënt omgaan met niveauverschillen in de klas. Muiswerkprogramma’s worden op meer dan 3300 schoollocaties gebruikt.

Over Juffrouw Blom
Juffrouw Blom is geen echte, maar een digitale juffrouw die taalles geeft. Juffrouw Blom levert computerprogramma’s voor thuisgebruik die kinderen helpen beter te worden in taal en rekenen.

Geen opmerkingen: