dinsdag 29 september 2015

Gebruik tablets en laptops in het onderwijs blijft stijgen


Uit een peiling van Kennisnet onder 700 leraren en leidinggevenden in het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs blijkt dat het gebruik van tablets en laptops in het onderwijs blijft stijgen. Het kunnen bieden van onderwijs op maat is de belangrijkste reden voor scholen om tablets of laptops in te zetten.

Ruim 80% van de ondervraagde leraren in het po zet deze apparaten in, bij scholen in het vo en mbo is dit bijna 90%. Bij 37% van de mbo’s hebben alle leerlingen de beschikking over een tablet/laptop, in het po is dat 6% en in het vo 11%. In het mbo zijn deze meestal van de leerling zelf.

Toine Maes, algemeen directeur Kennisnet: “Ict speelt een rol bij het bieden van maatwerk doordat het leerlingen individuele feedback kan geven en oefeningen aan kan passen. Nu er meer en meer digitaal geleerd wordt, heeft het onderwijs behoefte aan goed digitaal leermateriaal dat deze feedback kan geven en deze flexibiliteit in zich heeft. Hier ligt een mooie uitdaging voor de aanbieders van dat materiaal.”

Muiswerk Educatief gaat deze uitdaging al jaren aan en met succes. Inmiddels gebruiken ruim 3300 scholen en instellingen Muiswerkprogramma's, van de kleuterschool tot aan het hbo en van penitentiaire inrichtingen tot aan de politie-academie. Onze programma's helpen docenten om leerlingen op hun eigen niveau te laten werken: gepersonaliseerd leren. Nieuwsgierig? Kijk eens op www.muiswerk.nl.

Lees meer resultaten van dit onderzoek op de site van Kennisnet.

Geen opmerkingen: