donderdag 19 november 2015

Chrome browser 48 kan problemen geven

Afgelopen week is Chrome versie 48 uitgerold door Google. Bij veel gebruikers gaat dat volautomatisch. En daardoor hebben veel gebruikers volautomatisch nu een browser gekregen die geen onderscheid lijkt te maken tussen aanraak-apparaten (vaak een tablet) en muis-apparaten. Dat zal diverse online applicaties verwarren. Mogelijk gebeurt dat ook bij u op school.


Muiswerk Online houdt rekening met het verschil tussen de muis en de vinger. Waarom? Omdat de vinger geen mouse-over kent. Bij veel oefeningen in Woordstart en Leesstart bijvoorbeeld hoor je een geluid als je het pijltje boven een plaatje laat zweven en geef je het antwoord door erop te klikken. Bij aanraakapparaten moet je tikken om het geluid te horen en daarna op de OK-knop om het antwoord te geven. Ook wordt de schermgrootte soms beïnvloed door de wetenschap dat er op een aanraak-apparaat wordt gewerkt.

Gisteravond (woensdag 18 november) hebben wij Muiswerk Online aangepast zodat deze nieuwe versie van Chrome het systeem niet langer verwart. Wij hebben er dus geen last meer van. Andere software bij u op school mogelijk wel. U bent gewaarschuwd!

Ziet u toch nog vreemde dingen gebeuren met de nieuwe Chrome versie 48 in Muiswerk Online, laat het ons alstublieft weten via support@muiswerk.nl.

Geen opmerkingen: