vrijdag 27 november 2015

Inspirerend voorbeeld gebruik Muiswerkmedailles


Gisteren ontvingen wij een e-mail van de Prof. Mr. A. Anemaschool uit Den Haag, waarin zij vertellen hoe zij omgaan met de Muiswerkmedailles en hoe zij hun jongste leerlingen weten te motiveren. Met toestemming delen wij hun verhaal graag met u.

Aan de helpdesk van Muiswerk,

Vorig jaar tijdens de eerste opstart waarbij ik het programma met drie collega's heb uitgeprobeerd, heb ik van jullie de jpg-afbeeldingen van jullie medailles gekregen. Elke maandagochtend ziet de leerkracht op Muismeter wie er vorige week het meest met Muiswerk heeft gewerkt. Wij delen dan een medaille uit aan die kinderen (op stevig papier geprint).

Dit was een enorme stimulans om veel met Muiswerk te werken. Bij de kleuters merkten we alleen dat er een paar kinderen enorm veel tijd achter de pc werkten thuis. 300 minuten per week was voor hen geen uitzondering. Dit betekende wel dat sommige kinderen nooit een medaille konden verdienen, omdat deze ouders (heel terecht) zeiden dat ze 15 minuten per dag lang zat vonden.

Wij hebben nu een groene medaille ingevoerd. Op de medaille staan drie muisjes (uit jullie logo van Muismeter). Behalve de gouden, zilveren en bronzen medaille krijgen er nu ook kinderen de groene medaille. Ze krijgen die als ze per week minimaal 3x 10 minuten hebben gewerkt (thuis).

Sommige collega's zouden de optie om Muiswerk te blokkeren als een kind meer dan xxx minuten heeft gewerkt per week wel graag in Muiswerk zien om kinderen te beschermen.

Ik hoop dat jullie wat aan onze ervaringen hebben. Wij zijn in ieder geval zeer enthousiast.

Gerrit-Jan Dijkstra
Prof. Mr. A. Anemaschool

Wilt u ook groene medailles invoeren? Klik hier voor de pdf met groene medailles. Heeft u zelf een mooi praktijkvoorbeeld van de manier waarop u met Muiswerk werkt? Laat het ons weten en inspireer andere Muiswerkscholen!

Geen opmerkingen: