maandag 15 februari 2016

Hoe kwaliteitsschool Emmaus zwakte omzet in kracht

De Emmausschool in Rotterdam is een school met ruim 550 leerlingen afkomstig uit meer dan dertig landen. De resultaten van het taalonderwijs bleven in het verleden achter, maar het team gooide het over een andere boeg en kreeg het voor elkaar om van hun taalonderwijs hun kracht te maken. Muiswerkprogramma's speelden hierbij een rol. De ict-coördinator, een leerkracht en een leerling vertellen hun unieke verhaal.


Op de Emmausschool in Rotterdam zijn Muiswerkprogramma's in huis gehaald om de taalachterstanden zoveel mogelijk weg te werken en om kinderen vervolgens op niveau te houden. Acht jaar geleden alweer waren zij als taalpilotschool op zoek naar goede software en zo kwamen zij bij Muiswerk. Rob Royen, ict-coördinator: "We hebben gekeken naar de resultaten van de leerlingen. Toen we zagen dat zij meer vooruit gingen dan wat je eigenlijk zou kunnen verwachten hebben wij gezegd: wij willen die programma's niet alleen voor de kinderen van de pilot, wij willen dit in de hele school doorvoeren." En zo geschiedde.

Leerling Arber is pas één jaar in Nederland en hij kan al goed vertellen wat hij van Muiswerk vind: "Ik leer veel dingen van Muiswerk. Elke dag dat ik ga werken hoor ik een uitleg. Als de uitleg klaar is, mag je typen of iets anders doen wat Muiswerk heeft. Soms zegt Muiswerk: je hebt de oefening heel goed gemaakt. En soms zegt hij: Je moet beter oefenen."

Bekijk het filmpje op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=MBP3Y4dvA24.

Geen opmerkingen: