vrijdag 29 april 2016

App MuisMeter in de praktijk

Stacey Stouten, leerkracht groep 8 van School Kastanjelaan in Leiderdorp, vertelde tijdens een van de stoomcursussen hoe zij de app MuisMeter inzet. Voor iedereen die het gemist heeft, heeft zij haar verhaal op papier gezet. Wij delen het graag met u.

"Als leerkracht uit het primair onderwijs ben ik altijd op zoek naar manieren om mijn leerlingen onderwijs op maat te bieden. Op school gebruiken wij sinds een paar jaar Muiswerk in de klas en ik merk dat als ik met collega’s praat, de app MuisMeter nog niet erg bekend is en dat is zonde!

De gratis app geeft leerkrachten een effectieve tool in handen om ouders bij het onderwijs van hun zoon of dochter te betrekken en geeft mij als leerkracht de mogelijkheid om snel en gemakkelijk een indruk te krijgen van wat mijn leerlingen gedaan hebben op Muiswerk. Door het openen van de app zie ik in één opslag hoeveel tijd mijn leerling aan welke vakken en modules heeft gewerkt en waar: op school of thuis. Ik zie in een grafiekje of hij meer of minder tijd dan zijn klasgenoten heeft gewerkt aan een vak. Met de analyseknop krijg ik een kort verslagje van hoe mijn leerling aan het werk is in een vak. Wat zijn de gemiddelde oefenscores of breekt hij misschien veel oefeningen af. Kortom, een bron van informatie met een snelle blik op mijn mobieltje.


Ook ouders kunnen MuisMeter installeren en op dezelfde manier een inzicht krijgen in de manier waarop hun zoon of dochter werkt op Muiswerk. Het zegt ouders vaak niet zo veel als er staat dat hij of zij 15,4 uur heeft gewerkt in het vak Nederlands, maar als er staat dat dit heel weinig is ten opzichte van zijn of haar 25 klasgenoten, dan geeft dat ouders een duidelijk beeld en dit geeft mij als leerkracht dan weer de mogelijkheid om dit met ouders te bespreken in een oudergesprek.

Kortom, ik vind de muismeter app een echte aanrader voor iedere leerkracht die Muiswerk in de klas gebruikt."


Geen opmerkingen: