donderdag 2 juni 2016

Tip Muiswerk en win een iPad

Wij zoeken slimme leerlingen met slimme ideeën

Muiswerk Educatief is op zoek naar ideeën voor Muiswerk Online die ervoor zorgen dat leerlingen meer of langer zullen oefenen. Wetenschappelijk onderzoek toonde onlangs aan: Muiswerk werkt! Maar… dan moet er wel geoefend worden. Logisch, zult u denken. Welke stap kan Muiswerk zetten om de leerling meer te verleiden tot oefenen?

Wij dachten: wie kan dat beter bedenken dan de leerlingen zelf? Daarom roepen we uw leerlingen op om ideeën in te dienen. Laat u uw leerlingen ook meedoen?

Informatie voor uw leerlingen: Muiswerk zoekt creatieve ideeën

Van leren word je slimmer, dat weet iedereen. Muiswerk Educatief is op zoek naar ideeën die ervoor zorgen dat je nog meer leert van Muiswerk Online. Wij weten dat je meer leert als je meer oefent. Hoe krijgen we leerlingen zover dat ze meer gaan oefenen? Wij dachten: wie kan dat beter bedenken dan de leerling zelf? Daarom roepen we jou op om ideeën in te dienen. Het beste idee belonen we met de implementatie ervan èn met een iPad. Wanneer je met een groepje aan een idee werkt, zorgt Muiswerk voor een gelijkwaardige prijs waar de hele groep iets aan heeft. Doe je mee?

Vul de volgende zin in: als leerling wil ik ......., zodat ik .......

Voorbeelden:
  • Als leerling wil ik verrast worden met een digitale beloning als ik 100% haal, zodat ik harder mijn best ga doen om 100% te halen. 
  • Als leerling wil ik een hulplijn kunnen inschakelen (zoals zien wat andere leerlingen op een vraag hebben geantwoord), zodat ik fouten kan voorkomen. 
  • Als leerling wil ik een feedbackknop, zodat ik Muiswerk kan laten weten dat een oefening te moeilijk of juist te makkelijk was. 
Heb je de zin af? Werk hem verder uit. Beschrijf uitgebreid hoe het eruit moet gaan zien, hoe het moet gaan werken, waarom het zo’n goede verbetering is en voeg eventueel plaatjes toe om jouw idee te verduidelijken.

Stuur je inzending naar Linette Eveleens via linette@muiswerk.nl of per post naar Muiswerk Educatief, T.a.v. Linette Eveleens, Antwoordnummer 497, 1420 VC, Uithoorn (geen postzegel nodig). Inzenden is mogelijk tot 15 juli 2016.


Over scrum
Wij ontwikkelen volgens de scrum-methode. Dit betekent dat we niet werken met lange ontwikkeltrajecten, maar we brengen elke vier weken vernieuwingen naar de gebruikers. Bij scrum heten de vernieuwingen ‘stories’ en ze zijn altijd geschreven volgens de zin: als ....... wil ik ......., zodat ik ....... Scrum is niet zozeer een aanpak, eerder een filosofie: leren door doen.

Geen opmerkingen: