donderdag 14 juli 2016

Leerling Bertrand Russel College wint Muiswerk ideeënwedstrijd


Donderdag 14 juli ontving Jiri de Groot, leerling van het Bertrand Russel College in Krommenie, een iPad Mini voor zijn inzending voor de ideeënwedstrijd van Muiswerk Educatief. Uit meer dan honderd ideeën is zijn idee ter verbetering van de slimme online programma’s voor taal en rekenen als beste uit de bus gekomen.

Recent onderzoek van de Universiteit van Maastricht wijst uit dat het oefenen met Muiswerk, al is het maar vijftien tot dertig minuten per week, ervoor zorgt dat leerlingen tot een hoger referentieniveau komen. Hoe meer je oefent, hoe meer je leert. Daarom zoekt Muiswerk Educatief continu naar manieren om leerlingen meer aan het oefenen te krijgen. Dit keer riepen zij de hulp in van de echte kenners: de leerlingen. Wat moet er veranderen om het oefenen in Muiswerk nog aantrekkelijker te maken? Meer dan honderd leerlingen stuurden hun tips op.

De winnaar wist nog van niets toen hij donderdagochtend naar school kwam voor de rapportuitreiking. Hij werd in zijn mentorklas overvallen en ontving uit handen van Linette Eveleens, directeur van Muiswerk Educatief, een iPad Mini. Het idee van Jiri bestaat onder andere uit een beloningssyteem met prijzenkast en is uiteindelijk als winnend idee gekozen vanwege de uitgebreide uitwerking. In de toekomst zullen onderdelen van het idee geïmplementeerd worden in Muiswerk Online.

Geen opmerkingen: