vrijdag 4 november 2016

Overzicht verbeteringen van november

De premièrescholen werken al met de verbeteringen die in dit overzicht voorbij komen. Halverwege volgende week rollen we de nieuwe functionaliteit uit naar alle scholen. Hier een overzicht van de vernieuwingen.

Voor de leerling: vriendelijke schone werktijden
Muiswerk Online is slim. Om de werktijd van leerlingen te meten, kijkt Muiswerk Online niet alleen naar de starttijd en de eindtijd, maar we kijken exact hoe lang er in de oefeningen of toetsen is gewerkt en of er echt gewerkt wordt. Een oefening starten en daarna in een ander tabblad lekker gaan Facebooken of Youtuben kan gerust, maar de tijd die je niet aan Muiswerk besteedt, wordt dan afgetrokken van je werktijd. Bij oefeningen waar je soms best even moest lezen of moest rekenen, kon die tijdaftrek te streng zijn, omdat Muiswerk Online onterecht dacht dat je iets anders was gaan doen. Vanaf nu worden werktijden vergeleken met gemiddelde werktijden van andere Muiswerkers in het land. Doet de gemiddelde Muiswerker tien minuten over deze oefening… dan krijg je pas aftrek als je langer dan twintig minuten nodig hebt.

Voor de docent: leerplan sneller instellen
Het leerplan kende voorheen een kijkmode, een aanpasmode en een uitgebreide-aanpasmode. Om modules te kunnen activeren of de-activeren moest je eerst overschakelen van de kijkmode naar de aanpasmode. De kijkmode is nu in de meeste gevallen onzichtbaar gemaakt zodat je direct kunt aanpassen.


Voor de beheerder: archiefklassen opgeschoond in de lijst en verwijderbaar
Er zijn scholen met honderden klassen en daarnaast ook nog vele honderden archiefklassen. De archiefklassen komen nu samen in slechts één regel per archiefjaar. Pas als je op het plusje klikt, verschijnen de archiefklassen van dat jaar. Beheerders zullen de veel kortere lijsten waarderen.


Ook kunnen desgewenst, met een druk op de knop, alle leerlingen in archiefklassen die de laatste drie jaar niet meer hebben gewerkt, verwijderd worden. Alleen de beheeraccount kan deze actie uitvoeren.

Veiligheid voor iedereen
Na wat vervelende gebeurtenissen en deels op uw verzoek zijn we iets strenger geworden met wachtwoorden. Docenten die nog geen wachtwoord hebben ingesteld op hun account, krijgen nu direct bij het inloggen de vraag om een wachtwoord in te stellen. Dat wachtwoord moet aan een aantal eisen voldoen. Die eisen worden aangegeven. Beveiliging is altijd vervelend maar helaas – zo is gebleken – toch noodzaak.

Behalve extra beveiliging via wachtwoorden hebben we diverse maatregelen genomen om Muiswerk Online beter te beveiligen tegen misbruik. Wij zijn hierbij geholpen door een aantal studenten. Zij leerden eerst van Muiswerk en vervolgens leerden wij van hen. Die verbeteringen zijn in dank aanvaard en doorgevoerd in deze nieuwe versie van Muiswerk Online.

Langere internetadressen
De meeste internetadressen zijn nog steeds IP4 (zie www.watismijnip.nl). Sinds kort zijn op muiswerkscholen de eerste IP6-adressen actief geworden. Wij hebben onze software moeten aanpassen om daar goed mee om te kunnen gaan. Heeft u meer software op school die zich thuis en op school verschillend hoort te gedragen, vraag dan na of die software OOK is aangepast op IP6 want uiteindelijk zullen we allemaal met die langere adressen om moeten leren gaan.

Wij wensen u veel plezier met de nieuwste versie van Muiswerk Online!

Geen opmerkingen: