vrijdag 13 januari 2017

Bram van Tongeren directeur Innovatie & Didactiek Muiswerk Educatief

Sinds 1 januari 2017 is Bram van Tongeren mede-eigenaar en directeur Innovatie & Didactiek van Muiswerk Educatief. Van Tongeren was sinds april 2013 in dienst van Muiswerk Educatief en heeft in korte tijd een indrukwekkend effect gehad op de activiteiten en resultaten van het bedrijf.


Na de lerarenopleiding geschiedenis aan de Hogeschool van Amsterdam en de masteropleiding publieksgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam is Bram van Tongeren docent geschiedenis, aardrijkskunde, economie en maatschappijleer geweest. Later werkte hij als auteur voor Malmberg Uitgevers, als procesbegeleider voor Kennisnet en als educatief journalist voor Blink Uitgevers. Daarnaast ontwikkelde hij in eigen beheer de app MijnExamentrainer. In april 2013 begon hij bij Muiswerk Educatief als didactisch adviseur. Nog geen drie jaar later werd hij benoemd tot manager Innovatie & Didactiek en inmiddels mag hij zichzelf directeur Innovatie & Didactiek noemen. De positie van directeur-eigenaar van Muiswerk Educatief past perfect bij zijn prestaties tot nu toe en bij zijn ambities voor de toekomst.

Muiswerk Educatief is de meest ervaren en meest ambitieuze ontwikkelaar en uitgever van slimme, online programma’s voor het onderwijs. De programma's helpen docenten om leerlingen op hun eigen niveau te laten werken. Elke dag werkt een gedreven team van vijftien mensen aan de missie van de organisatie: iedere leerling slim laten groeien in rekenen en taal. Inmiddels gebruiken ruim 3300 scholen en instellingen Muiswerkprogramma's. Ze bereiken meer dan één miljoen leerlingen en jaarlijks worden er meer dan honderd miljoen opgaven gemaakt op het online platform. Er wordt vooral mee gewerkt in Nederland maar via Juffrouw Blom ook nog in vijftig andere landen.

Geen opmerkingen: