woensdag 22 maart 2017

Muiswerk Volgsysteem uitgebreid

Met het Muiswerk Volgsysteem, onderdeel van Testsuite 7 en Testsuite 8, ziet u eenvoudig waar uw leerlingen staan en hoe zij zich ontwikkelen. Er zijn twee grote vernieuwingen doorgevoerd in het Volgsysteem: u kunt de groeigrafieken nu ook als pdf opslaan en ze zijn niet meer alleen beschikbaar per leerling of per klas, maar nu zelfs per opleiding.

Groeigrafieken als pdf
Veel andere resultaten konden al als pdf worden opgeslagen. Dit kan nu ook met de Groeigrafieken. Het werkt simpel. Als u de groeigrafiek op uw scherm heeft staan, kiest u voor het printertje rechtsboven in uw scherm. Vervolgens kunt u kiezen tussen een echte afdruk of een pdf. De pdf wordt direct weggeschreven naar uw downloadmap. Hij krijgt een logische naam: KLAS-GROEI-DATUM-TIJD.pdf of ACCOUNT-GROEI-DATUM-TIJD.pdf.Groeigrafieken per opleiding voor sector of school 
Als directeur of coördinator wilt u zien hoe goed een bepaalde opleiding (alle leerlingen samen) het doet in deze periode, vergeleken met eerdere periodes. Scholen die zijn opgedeeld in sectoren kunnen per sector Groeistatieken per opleiding opvragen: kies links in het menu Sectoren, selecteer de sector en klik op resultaat. Is er geen sprake van sectoren (dat geldt voor de meeste scholen) dan kunt u de Groeistatistiek per opleiding voor de hele school opvragen: kies links in het menu School, klik op resultaat.

Behalve dat u periodes kunt aan- en uitschakelen kunt u kiezen uit twee soorten statistiek:

  • de groei per opleiding onafhankelijk van welke leerlingen erin zaten: u ziet hoe deze opleiding door de jaren heen presteerde.
  • de groei per opleiding op basis van wie er nú in die opleiding zitten: u ziet hoe de huidige leerlingen van die opleiding de afgelopen jaren presteerden.

Voorbeeld van een groeigrafiek: u ziet hoe de leerlingen die nú in vmbo gl klas 3 zitten, de afgelopen jaren presteerden.


In de Groei-tab krijgt u direct de vergelijking tussen periodes te zien, zowel van de resultaten van de deelgebieden als van het totaalresultaat (van de sector of de school). Zo ziet u in één oogopslag de groei. De resultaten worden automatisch naar het referentieniveau vertaald. Houd de muis boven de resultaten om te zien wat de detailgegevens zijn. Achter de periodenamen vindt u het aantal leerlingen (tussen haakjes).

Volgsysteem per leerling en per klas
Eerder brachtten wij het Muiswerk Volgsysteem al naar u toe per leerling of per klas. Kijk hier voor meer informatie.

Onderdeel van Testsuite 7 en 8
De groeistatistiek is onderdeel van Testsuite 7 Nederlands 1F-2F-3F-4F en Testsuite 8 Rekenen 1F-2F-3F. Met deze testsuites onderzoekt u snel en efficiënt of uw leerlingen een bepaald Meijerink taalniveau (1F, 2F, 3F of 4F) of rekenniveau (1F, 2F, 3F) beheersen.

Geen opmerkingen: