woensdag 25 april 2018

Nieuwe Muiswerk verwerkersovereenkomst

Het zal u niet ontgaan zijn: per 25 mei treedt de nieuwe privacywet in werking: de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG). Een van de strengere eisen is dat u voor 25 mei een verwerkersovereenkomst dient af te sluiten wanneer u een verwerker inschakelt. Wij zijn een verwerker van u. Om u op dit punt van dienst te zijn en om het accorderen zo eenvoudig mogelijk te maken, zullen wij de overeenkomst vanaf 16 mei elektronisch aanbieden binnen het beheeraccount van Muiswerk Online. 

Een verwerkersovereenkomst borgt dat de verwerker hetzelfde niveau van bescherming biedt als de wet van u eist. De nieuwe privacywet stelt strengere eisen aan de verwerkersovereenkomst. Wij hebben een verwerkersovereenkomst opgesteld die volledig aan de eisen van de AVG voldoet en is opgesteld conform het ‘Convenant Digitale Onderwijsmiddelen en Privacy 3.0’. Let op: ook als u al een oudere verwerkingsovereenkomst (versie 2.0 of lager) met ons heeft, is het nodig om dit opnieuw af te sluiten. Uiterlijk 16 mei zullen we u via deze pagina vertellen hoe u de nieuwe verwerkersovereenkomst kunt accorderen via Muiswerk Online.

Mocht u vragen hebben over dit bericht of over andere privacy gerelateerde zaken, schroom dan niet om contact met ons op te nemen via privacy@muiswerk.nl of telefonisch via 0297 523159. Wij helpen u graag!

Geen opmerkingen: